Lašišų taukai – ne tik organizmui stiprinti, bet ir gerinti nuotaikai

Lašišų taukai – ne tik organizmui stiprinti, bet ir gerinti nuotaikai

Žvejai nuo seno buvo atradę būdą, kaip sustiprinti organizmą. Priemonė labai paprasta – lašišų taukai.  Juos žvejai naudojo kaip vaistą kvėpavimo takų infekcijoms gydyti, imunitetui stiprinti. Į tai dėmesį atkreipę mokslininkai aptiko ir daugiau teigiamų lašišų taukų savybių.

Mokslininkai pastebėjo, kad lašišų taukai gamina medžiagas, slopinančias uždegimą, teigiamai veikia nervų sistemą.

Lašišų taukai gaunami iš lašišinių žuvų, turinčių daug nepakeičiamų  riebalų rūgščių omega-3.  Lašišų taukuose esančios polinesočiosios riebalų rūgštys gerina nervinių impulsų plitimą ir perdavimą, skatina protinę veiklą, atmintį, teigiamą nuotaiką. 

Laukinės lašišos gyvena švariuose vandenyse, todėl yra mažiau užterštos nei kitos žuvys. Būtent dėl šios priežasties lašišų taukai yra kur kas labiau vertinami. Skirtingai nei kitų jūrinių žuvų taukai, lašišų taukai pasižymi dideliu eikozapentaeninės riebalų rūgšties kiekiu.

Įrodyta, kad Omega-3 riebalų rūgštys ypač reikalingos besivystančių vaikų ir paauglių smegenims. Žuvų taukus gerti patariama vaikams, kenčiantiems dėl aktyvumo ir nesugebantiems sutelkti dėmesio.

Mokslininkai įrodė, kad optimaliai vaiko centrinės nervų sistemos raidai, naujagimio psichiniam ir tolesniam intelekto vystymuisi, vaiko protiniams gabumams būtinas pakankamas riebalų rūgščių omega 3 kiekis.

Taip pat lašišų taukai būtini ėduonies ir rachito profilaktikai, jie yra vitaminų A ir D šaltinis, dėl to gerėja kalcio pasisavinimas organizme. Vitaminai A ir D svarbūs regėjimui, odai, didina organizmo atsparumą, reikalingi kaulams, nervų sistemai. Vitaminas D būtinas kalcio ir fosforo apytakai, suteikia kaulams ir dantims tvirtumo.

Leave a Comment

Jūsų el. paštas nebus skelbiamas.